QR code PID

Mljekara BIZ

Proizvodnja mlijeka i mliječnih proizvoda

O nama
Galerija
Certifikati
Info

O nama

Mljekara BIZ je osnovana 1994. godine i bila je u potpunom vlasništvu obitelji Bošnjak sve do travnja 2017. godine kada prelazi u vlasništvo Proizvođačke organizacije PZ UPOCentar Simentalac, koju čini 13 zadrugara, od kojih 11 uzgajivača krava i proizvođača mlijeka iz Požeštine. Oni su – uzgajivači; Stjepan Grbić (Vetovo), Tomislav Kifer (Rajsavac), Josip Lukić (Draga), Josip Majetić (Šumanovac), Milan Majetić (Cerovac), Tomislav Mikel (Tominovac), Zlatko Rast (Ferovac), Andrija Starčević (Jakšić), Tihomir Strapač (Lukač), Željko Strapač (Vetovo – Ozdakovci), Vladirnir Tadlal (Tominovac), i ostali – Božo Bošnjak (Buk) i Miroslav Kovač (Požega). Svojim modelom vlasništva i poslovanja mljekara je kao takva jedinstvena u Republici Hrvatskoj. Sjedište vlasnika mljekare je u Kutjevu, a same mljekare u selu Buk kod Pleternice.

Mljekara otkupljuje mlijeko od svojih vlasnika i 20-tak kooperanata iz “Zlatne Doline”. Razvila se u tvrtku prepoznatljivih proizvoda od mlijeka i samog svježeg mlijeka, provjerene kvalitete, koja opskrbljuje nekoliko trgovačkih lanaca od kojih se ističe SPAR na nacionalnoj razini, a surađuje sa Lidlom, Kauflandom i Konzumom, te lokalnim mrežama trgovina. Svoje proizvode nudi i direktno kroz vlastiti lanac specijaliziranih trgovina u Rijeci (tržnica), Požegi, Slavonskom Brodu, Viškovu i Zagrebu (Voltino naselje). Od nedavno su naši proizvodi dobili svoje mjesto u hotelu Esplanade (Zagreb).

Također, mljekara opskrbljuje vrtiće, škole, pekare i slastičare.

Certifikat “ISO 9001” za proizvode, mljekara je dobila 2000. godine, a certifikat HACCAP dvije godine kasnije.

Mljekara zapošljava 29 dljeiatnika, a uz njeno poslovanje vezano je gotovo 100-njak obitelji u Požeštini, ali i širom Hrvatske.

HACCP
ISO 9001

Poveznice

Bogato+Izvorno+Zdravo=BIZ. To je mlijeko!
Projekt je sufinancirala Europska unija kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti 2021.-2026.: Financira Europska unija – NextGenerationEU.
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija" https://hamagbicro.hr/
Izradu ove mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. Krajnji korisnik financijskog instrumenta sufinanciranog iz ESIF mikro zajmovi za obrtna sredstva u sklopu Operativnog programa konkurentnosti i kohezije