QR code PID

OPG Miroslav Antolčić

Pčelarimo s oko 400 zajednica, a proizvodimo med i jako širok asortiman pčelinjih proizvoda.

O nama
Galerija
Certifikati
Info

O nama

Sve je počelo još davne 1935. godine kada se naš pradjed Franjo Čunčić počeo baviti proizvodnjom meda za vlastite potrebe. Njegov sin Slavko ( od milja naš deda Slavek) preuzima i proširuje proizvodnju te 1985. godine prvi puta seli pčele radi dobivanja sortnog meda. Tradiciju nastavljaju kćer Marica sa suprugom Stjepanom Antolčić koji svoje znanje prenose na sina Miroslava koji sa suprugom Ines nastavlja obiteljsku tradiciju. Ljubav prema pčelarstvu Miroslav je razvio još davnih dana kada je kao mali dječak trčao oko košnica dok je deda Slavek pregledavao zajednice. Prvih 10 košnica Miroslav je dobio od djeda još u srednjoškolskim danima i već tada je imao cilj profesionalno se baviti pčelarstvom. Za vrijeme studija upoznaje suprugu Ines na koju prenosi svoju ljubav prema pčelarstvu. Nakon završetka studija, oboje počinju raditi u struci, Miroslav kao dipl. ing. elektrotehnike zapošljava se kao nastavnik u Srednjoj strukovnoj školi gdje radi i danas, a Ines kao dipl. ing. grafičke tehnologije u jednoj renomiranoj grafičkoj tvrtci  gdje nakon osam godina rada odlučuje napustiti posao u struci i u potpunosti se posvećuje pčelarstvu.

Danas pčelarimo sa blizu 400 zajednica , pčelarimo sa AŽ i LR tipovima košnica. Osim Miroslava i Ines i uz pomoć roditelja Marice i Stjepana u gospodarstvu je stalno zaposlena još jedna osoba. Veći dio pčelinjih društva namijenjen je proizvodnji meda, a ostatak proizvodnji ostalih pčelinjih proizvoda: propolisa, meda u saću, peluda, perge (fermentirana pelud, ili „pčelinji kruh“),  matične mliječi, pčelinjeg voska i uzgoju selekcioniranih matica. Proizvodimo sedam vrsta medova: bagrem, cvjetni, kesten, livadu, metvicu, amorfu i medljikovac. Od kraja 2018. godine nosioci smo i znaka Med hrvatskih pčelinjaka. Za svaki od njih tijekom godine selimo pčele na medonosna područja. Tako bagrem potječe iz šuma u okolici Vrbovca, za dobivanje kestenovog meda pčele sakupljaju nektar u kestenovim šumama nedaleko Petrinje, livade Lonjskog polja zaslužne su na metvičin i amorfin med, dok je medljikovac, livadni i cvjetni med porijeklom sa šuma livada diljem Turopolja.  Posebno mjesto zauzima linija proizvoda koji su na bazi meda, tj. med sa dodacima. Med sa čokoladom, medni namaz sa lješnjacima, med sa cimetom i narančinom korom, med s narančom, med s limunom, med sa orasima i orašastim plodovima i ledeni med.

Ove godine smo također na pčelinjaku u selu Kuče u funkciju stavili api inhalacijsku kućicu za inhalacije zrakom iz košnice. Sadrži četiri profesionalna api inhalatora ugrađena u AŽ košnice. Api inhalacija je inhalacija zrakom iz košnice koji je obogaćen mikro česticama pčelinjih proizvoda – meda, propolisa, fermentirane peludi, matične mliječi, pčelinjeg otrova i pčelinjeg voska. U republici Hrvatskoj trenutno postoji svega par api inhalacijskih kućica; a u našem kraju, na području Zagrebačke županije ovo je prva.

Na kraju, važno je napomenuti da med, pelud, propolis, pčelinji vosak i matičnu mliječ, koje prodajemo, proizvodimo sami na našim pčelinjacima, te time garantiramo za kvalitetu svih proizvoda. Postoji mogućnost da neke proizvode tijekom godine prodamo i nemamo ih neko vrijeme. Međutim , najvažnija nam je kvaliteta, a ne količina. Glavna misao vodilja u našem obiteljskom pčelarstvu je NAČELO IZVRSNOSTI.

Sve svoje proizvode prodajemo isključivo na kućnom pragu. U sklopu obiteljske kuće na adresi Seljine brigade 20, Velika Gorica imamo prostor koji je preuređen u dućan – lijevi dućan, plavo zvono OPG Miroslav Antolčić. Isto tako svoje proizvode pradajemo na sajmovima te preko web trgovine www.antolcic-med.com.

Sajmovi:

Sajmovi na kojima tradicijski sudjelujemo su:

Gastro u Velikoj Gorici, Dani meda u Zagrebu, Dani hrane i
tradicijskih proizvoda , Dani Zagrebačke županije.

Osvojene nagrade:

Svake godine sudjelujemo na Županijskom ocjenjivanju meda i na Međunarodnom
ocjenjivanju meda u Osijeku gdje postižemo zavidne rezultate. Naši medovi osvajaju zlatne nagrade, a par puta
smo osvojili i šampionsko mjesto ( 2008 godine za med od metvice te 2011. i 2014. za med od kestena)

Članstvo:

Aktivan smo član Pčelarske udruge Turopolje , Hrvatskog apiterapijskog društva
te Udruge selekcioniranih uzgajivača matica.

Ostalo:

Svake godine kolege pčelari iz raznih pčelarskih udruga dolaze u posjet našem pčelinjaku u mjestu Kuče
gdje im prezentiramo način na koji pčelarimo sa naglaskom na proizvodnju matične mliječi i uzgoj selekcioniranih
matica. Na našem pčelinjaku se održava i terenska nastava za polaznike Apiterapijskog tečaja koji organizira
Hrvatsko apiterapijsko društvo i za pčelare branitelje. Također nas organizirano posjećuju studenti Agronomskog i
Veterinarskog fakulteta u Zagrebu .

Informacije

Sve svoje proizvode prodajemo isključivo na kućnom pragu. U sklopu obiteljske kuće na adresi Seljine brigade 20, Velika Gorica imamo prostor koji je preuređen u dućan – lijevi dućan, plavo zvono OPG Miroslav Antolčić. Isto tako svoje proizvode pradajemo na sajmovima te preko web trgovine www.antolcic-med.com.

Dostavljam na području Velike Gorice ( dostava besplatna),

Med hrvatskih pčelinjaka - garancija izvornosti i kvalitete.
Projekt je sufinancirala Europska unija kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti 2021.-2026.: Financira Europska unija – NextGenerationEU.
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija" https://hamagbicro.hr/
Izradu ove mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. Krajnji korisnik financijskog instrumenta sufinanciranog iz ESIF mikro zajmovi za obrtna sredstva u sklopu Operativnog programa konkurentnosti i kohezije