QR code PID
Sponzor:

OPG Tatjana Lovrić Jovanović

Prerada kozjeg mlijeka u kozji sir

O nama
Galerija
Certifikati
Info

O nama

Nositeljica sam OPG – a Kozarstvo , bavimo se preradom kozjeg mlijeka u kozji sir, u ponudi imamo razne vrste sireva; mladi kozji sir, polutvrdi kozji sir, dimljeni kozji sir , sirevi s okusima npr. naranđa – limun , vlasac , kopar, ljuta paprika.

Također u ponudi imamo tvrde sireve, EXTRA tvrde sireve zvane ribanac koji se može poslužiti raznim jelima, i jedan poseban sir za guštanj je čvarci od kozjeg sira pakiran na vrlo jedinstven način i služi se kao grickalica. Svi su naši proizvodi posebni i sa ljubavlju pravljeni.

OPG smo osnovali prije pet godine sa svrhom ekološkog uzgoja koza i proizvodnje sira.

 

Od zdravlja do posla

Ideja da se bavimo kozarstvom sinula nam je zbog zdravlja djece jer smo željeli djeci priuštiti zdravu hranu, i to se pokazalo uistinu dobrim, a ujedno smo se uvjerili kako je kozje mlijeko zaista zdravo. Krenuli smo od jedne koze kao amateri i nakon dvije godine stvorili smo jedno stado gdje je nastao OPG, i od tada širimo stado isključivo iz vlastitog uzgoja.

Trenutno imamo 60 umatićenih koza, od kojih ostavljamo podmladak stada. U Komletincima, gdje živim, trenutačno jedino ja imam OPG s kozama, a u Vukovarsko-srijemskoj županiji je 50 OPG-ova koji se bave kozarstvom. Ja sam jedina žena, nositeljica OPG-a u kozarstvu.

Sir od kozjeg mlijeka počela sam raditi prije pet godina kada sam proširila stado i kada se pojavila prva količina dostatna za preradu u sir. Danas imamo razne vrste sireva, polutvrde dimljene, mlade, s raznim okusima, poput sira s vlascem, koprivom, češnjakom, paprikom, šunkom, kulenom, orasima te od naranče i limuna.

Proizvodimo također marinirane sireve u ulju, s bučinim, maslinovim, suncokretovom i orahovim uljem i još nekoliko kombinacija – nabraja jedina žena kozarica na istoku Slavonije dodajući kako sve poslove obavlja sama sa suprugom te da zemlje za proizvodnju hrane nemaju već sijeno prikupljaju po starim i napuštenim šljivicima, a ostalu potrebnu hranu kupuju.

Uz koze, na imanju uzgajaju koke hrvatice, nesilice, koje su na slobodnom uzgoju, a brigu oko svinja i krmača vodi suprug, koji u tome ima dugo iskustvo.

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas na broj tel. : 097 624 3044 ili posjetite nas na https://opg-lovric-jovanovic-tatjana.webnode.hr/ ili na (Facebook-u) OPG Tatjana Lovrić Jovanović.

Informacije

Sajmovi: Otprilike: EKO sajam Čazma, Jesenski sajam Osijek, sajam masline i vina Vodnjan. Itd.

Osvojene nagrade: Redovite mušterije (stalni kupci).

Članstvo u udrugama/zadrugama: ovčari i kozari , udruga ‘’Klaster,, Vinkovci.

Upoznajte kozje proizvode! Kozje mlijeko se smatra jedno od najzdravijih namjernica, sadrži vitamine; B1, B2, B6 i B12. Koji su važne za jačanje živčanog sustava, a obilo je mineralima (Kalciji, Fosfor, Cink i Selen). Koji igraju važnu ulogu za čvrstoću kostiju i održavanje imuniteta.

Kontaktiraj proizvođača

  • Hidden
  • Unos e-mail adrese je obavezan
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Projekt je sufinancirala Europska unija kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti 2021.-2026.: Financira Europska unija – NextGenerationEU.
Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija" https://hamagbicro.hr/
Izradu ove mrežne stranice sufinancirala je Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. Krajnji korisnik financijskog instrumenta sufinanciranog iz ESIF mikro zajmovi za obrtna sredstva u sklopu Operativnog programa konkurentnosti i kohezije